Вареники з картоплею


    
  Воду, сіль і яйця розмішати, всипати борошно, замісити тісто, викласти на дошку, посипану борошном, вимісити його, розкачати на тонкий пласт, вирізати кружальця і на кожне покласти по чайній ложечці охолодженої начинки. Краї вареників зліпити, виделкою притиснути їх, щоб при варінні не розійшлися і начинка не випала. 
     В крутий окріп класти вареники невеликими порціями, щоб вони могли вільно плавати. Коли вареники спливуть, дати їм прокипіти на легкому вогні 5-7 хвилин. Вийняти шумівкою і перекласти в друшляк, облити гарячою водою і, коли вода стече, викласти в миску. До вареників подати підсолений кисляк.  

    Фарш готувати так. Обчищену картоплю посолити, залити окропом, зварити, гарячою пропустити через м'ясорубку, цибулю порізати, посолити і підсмажити до золотистого кольору, додати перець і змішати з картопляною масою та кропом. 

Для тіста: 3 склянки борошна, 1 яйце, 0,5 ложечки солі, 0,75 склянки води.   Для фаршу: 1 кг картоплі, 4 ст. ложки олії, 100 г ріпчастої цибулі,  1 чайна ложечка дрібно посіченого кропу, перець, сіль за смаком.